неділю, 31 серпня 2014 р.

мінус три, плюс три - план на вересень

Я дуже балдію від того, якими класними людьми мене оточує Доля. Ось, наприклад, Христя - креативна, позитивна, енергійна, з безліччю цікавих ідей. І коли я заплутуюся в самоорганізації вже зовсім, оп - Христя придумує як з тим боротися :)

Отже, мій план на вересень:



  • мінус ненормоване зависання за компом. тобто: НЕ включати скайп, пошту, ФБ - коли сідаю зробити щось конкретне, а також ставити таймер на 30хв - коли сідаю робити неконкретне (почитати новини, переглянути пошту, ФБ-стрічку ітп). таких по 30хв нехай максимум буде тричі на день, не все ж зразу :)
  • мінус явсеможусама. навчитись просити допомогти, залучати когось, планувати собі чиюсь допомогу та те, що можна в цей час робити. тим більше, що є люди, які хочуть і можуть допомогти :)
  • мінус лягати спати після 24ї. виняток - кіновечір.
В мене теж комп на першому місці з мінусів, гг.

  • плюс кіновечори: залізання під ковдру з чоловіком, коли діти сплять, і перегляд кіно. байдуже якого. обіцяю собі робити таке (ну так щоб точно) - раз на тиждень. в кінці місяця чекайте кінозвіт :)
  • плюс якось впорядкувати меню. я почала писати все  в Evernote, все що готую - щоб потім було зручніше запланувати що поїсти, але закинула то діло. треба братися до цього знову, а також готувати мінімум одну нову страву на тиждень. пора розширювати асортимент ))
  • плюс розібратися як прибирати. блін, то болюча тема. був період, коли я почитувала Флаймаму, мені не виходило робити все разом з ними - то для мене було забагато, і я взяла собі основне. і пробувала складати списки. але вони все одно виходили якісь непідйомні, і хатня робота за ними мене виснажувала. в принципі, остаточне рішення проблеми ще не прийшло, але так виглядає, що мені треба складати план на тиждень, і брати собі щодня якесь одне неважке завдання, а також писати список ще 7х завдань, щоб коли буде настрій - виконувати їх два. я зараз не маю на увазі поточне прибирання (іграшки, наприклад, все одно треба збирати, і прання прати-розвішувати-знімати), а говорю про якісь глобальніші штуки. 
Отаке я собі напланувала. Завтра починаю, звіт плюс план на жовтень - чекайте в кінці вересня :)

3 коментарі:

  1. про меню - мені також дуже актуально... постійно себе картаю за нашу одноманітну їжу і своє хронічне небажання хоч що небудь готувати...

    Може в жовтні додам в +3! :)

    А тобі - успіху з вересневими планами! Впевнена, ти все зможеш )

    ВідповістиВидалити
  2. Юлька, з прибиранням я трохи виходжу на лад, якщо дотримуюся одного правила - не назбирувати роботу! типу є прасувати дві одьожки - прасую, а не чекаю поки їх назбирається більше, випила каву - горнятко одразу помила, а не ставити в раковину на потім, коли посуди призбирається.... і так в усьому. Деколи зриваюся правда - лінь дуже потужна штука, але потім мене ота купа одноманітної роботи просто вбиває)))) може тобі пригодиться така думка) а взагалі то все актуальне і для мене, і так як я "в грі", то певно запозичу дещо з твоїх /- на жовтень;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ти знаєш, я ніби теж намагаюся не назбирувати. але є якісь глобальні штуки - відмити ванну, попилососити всю хату (а не розкришене щойно печенько), витерти всюди пилюку ітп. і от їх я нібиі розпланую на щодень, а от часто лінюся і вони в мене складаються на купу. тоді маю блін цілий прибиральний ден, який втомлює(

      Видалити