пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

рецепти_брауні і брауні :)

Я продовжу ділитися з вами рецептами того, що мені подобається. Попередні ви можете знайти тут.

Одна із моїх вчителів - Ірина Чадєєва. В неї безліч рецептів випічки на будь-який смак, шикарні покрокові фотографії та багато корисних порад. Крім того, ви завжди можете спитати в коментарях що було не так, чи чому не вийшло, чи чим замінити - вона їх читає і на них відповідає :)

Сьогодні розкажу вам про брауні. З рецептів що є в Чадєйки мій найнайнай був і лишається рецепт Брауні з шоколадом і горіхами. Я печу його вже не перший рік, і він бомбезно смачний. Печіть відразу подвійну порцію, не пошкодуєте :) Копіюю його сюди:

***

Эти... не знаю, как назвать, пирожные?.. пекутся просто и быстро. Рецептов существует множество, вариаций их - еще больше, но главное отличие брауниз от шоколадных маффинов, кексов и просто пирогов - их квадратная форма. Испеките в круглой форме - и будет шоколадный пирог, украсьте кремом - и готов шоколадный торт, испеките в маленьких формочках - и будут порционные кексики.
Главное просто смешать ингредиенты, взбивать ничего не надо. Так что если гости на пороге, проще выпечки не ищи, не сыщешь.
В этот раз я добавила рубленые орехи и печенье, а вообще в этой пропорции яиц, масла и шоколада получается всегда вкусно. А добавки могут быть любыми!

Порубите 50г печенья и 30 г любых орехов, не слишком мелко.



Растопите 100г масла со 100г шоколада (можно в свч) и добавьте туда орехи с печеньем. Печенье можно брать любое, очень вкусно с миндальным, я брала "Юбилейное" (Мишутка его любит).



В отдельной миске смешайте (не взбивая) три яйца, 75г сахара и 25г муки в однородную гладкую массу. Я мешаю венчиком, но не взбиваю!



Добавьте шоколадную смесь.



Перелейте тесто в смазанную маслом и посыпанную мукой квадратную форму.



Выпекайте при 180С 30 минут.



Дайте постоять (пирог осядет!) и нарежьте на кусочки.



Нравится? Пробуйте!



 ***
 З горіхів мені там найліпше пасують грецькі, а з печива - "Марія".

Вчора спробувала рецепт Брауні з лаймом та лимоном. Він теж шоколадний-шоколадний, але з кислинкою (бо лимон-лайм), ну і я все одно лишаюся фанатом отих перших, з горіхами :)

Отже, якщо у вашій книжці рецептів таких ще немає - пробуйте і додавайте :)

Смачного!

2 коментарі:

  1. капець, я вже двічі коментувала і ніц нема? десь ті мої коментарі дістали ноги і пішли ипогуляти)))) я теж спробую, в мене правда є свій рецептик, але цей простіший) і якщо результат аналогічно смачний, то нащо часу витрачати більше?

    ВідповістиВидалити