пʼятницю, 8 травня 2015 р.

рецепти_вівсяне печиво #2

Якщо хтось прийшов мене читати не сильно давно, то можна піти от сюди і прочитати там рецепт #1 вівсяного печива, який дуже довго був у мене ще й єдиним, бо смачний і несильно складний. Аж поки я не натрапила на цей :)

Отже, це печиво в порівнянні з тим першим - не таке солодке, крихкіше, і набагато швидше готується. А, і пластівці тут використовуються звичайні, а не оті швидкого приготування, тому це печиво ще й трохи дешевше)



Рецепт (на 20-25 печеньок приблизно):

вівсяні пластівці (звичайні) 3 скл. (це 200гр)
масло (має бути м"яке) 200гр
жовток 2шт
цукор - неповна 1 скл.
борошно - 3 ст.л.
порошок до печива - 2 ч.л.

В комбайні змолоти пластівці. Не зовсім дрібно, але змолоти. Тоді додати все решта, і в тому ж комбайні змішати  тісто. На тісто, чесно, йде максимум 5хв. часу.

Викладати на пергамент кульки, на великій відстані одна від одної (розтечуться), пекти при 200 без конвекції 15хв. Щоб легше було робити кульки, можна трохи охолодити тісто в холодильнику, а руки змочувати у водичці.

Ще помітила таке: якщо я печу на тефлоновому тонкому листі, печенька підростають і потім не падають, що видно на фотці. А якщо пекти на моєму стандартному листі з духовки (він досить товстий і важкий) - підростають, а тоді падають в тонкі пляцочки. Від того вони не робляться несмачні, до речі, але виглядають по-іншому :)

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар