понеділок, 29 червня 2015 р.

рецепти_шоколадне печиво з горішками

Щось в мене чим далі, тим більше рецептів солодкої випічки, яка дуже смакує з молоком :) Сьогодні ще один такий рецепт - смачнюще шоколадне печиво з горішками від моєї улюбленої Ірини Чадєєвої. Воно на смак дуже подібне на брауні, тільки воно сухіше і воно печиво )))

Всі складники я помножила на 4, і правильно зробила. Оце якраз моя порція, щоб всі наїлися і лишилося на другий день, або щоб можна було взяти в гості і всі наїлися. А, ще додала туди горіхи, і теж правильно зробила, вони там дуже в тему))


Отже, рецепт, вже помножений на 4 і з горішками:

(на 30-35шт досить немалих печеньок)

шоколад 200гр
масло вершкове 80гр
яйця 4шт
цукор 1,5скл. (в мене в одній не сильно повній склянці 150гр)
борошно 3скл. (це майже 400гр)
горіхи 1скл.
цукрова пудра (не скажу скільки, в ній треба тільки обкачувати кульки перед тим як пекти, але на ту кількість 100гр це з добрим запасом)

 Шоколад розтопити з маслом. Можна в мікрохвильовці, можна на водяній бані, я просто грію на маленькому вогні в банячку і помішую.

Яйця збити з цукром.

До яєць влити шоколадну суміш (ще теплу, так) і акуратно вимішати.

Так само акуратно додати борошно, вимішати. Додати горіхи і ще раз перемішати.

Мені сподобалось поставити то тісто в холодильник хвилин на 20-30.

Духовку розігріти до 180.

В тарілку насипати цукрову пудру, викладати туди двома ложками тісто (друга - щоб легше було зняти тісто з першої), обкачувати в пудрі, робити кУльку і викладати ту кульку на застелений пергаментом лист. Робіть трохи відстань між тими кульками, бо воно трохи підростає коли печеться. Чесно, я навіть не думала що в пудрі так легко обкачати таке липке тісто, і що пудра потім в ньому не розчиняється, а отак прикольно лишається зверху після випікання.

Пекти 15-20хв при 180 з конвекцією.

Ще додам, що воно некрихке і дуже добре для того щоб брати в дорогу, наприклад. На відміну від вівсяного :)

Оригінал тут .

Смачного!!







Немає коментарів:

Дописати коментар