пʼятницю, 7 серпня 2015 р.

про кіно_Жовтоокі крокодили, та Літо в Провансі

Зараз напишу вам тут про два французьких фільми, які ми подивилися ще перед відпусткою. Вони обидва французькі і душевні, і обидва про стосунки.



В Жовтооких крокодилах/Les yeux jaunes des crocodiles (2014) є жінка, дуже розумна і талановита письменниця, яка щоб вирішити хоч трохи питання грошей в сім"ї, погодилась написати роман за свою сестру. Також є чоловік письменниці, який вже давно без роботи і якого вона просить піти від них, бо їй важко годувати всіх. Ну, і не тільки тому. Є їх діти - дві доньки, одна з яких відверто ненавидить і зневажає маму. Є сестра письменниці, яка м"яко кажучи б"є байдики, бо в неї хороший красивий успішний чоловік, який забезпечує її всім. А їй нудно, і хочеться щоб всі про неї говорили, от вона і "пише" книгу.  І ще трохи людей, про яких про всіх я писати не буду щоб не заплутати ) От, про стосунки між ними і кіно. Закінчується добре, і, чесно кажучи, я підозрювала що закінчиться приблизно так)

І ще. З назви, та й з кількох рецензій, не думала що воно буде настільки серйозне. Думала, буде конкретна французька комедія, а воно виявилось набагато глибше, та й не комедія зовсім. Мелодрама мабуть.



У фільмі Літо в Провансі/Avis de mistral (2014) є троє діток, яких мама на літо відправила до своїх батьків у французьке село (ооо як я хочу в таке село!). Є їхня бабуся, яка їх безмежно любить. Є їх дідусь, з яким їхня мама розсварилася дуже давно і з того часу вони його не бачили. Як і дідусь - не бачив їх. Ну, і ще трохи людей :) Тут про стосунки дідуся і онуків, трохи про перші любові та пристрасті (двоє з цих трьох дітей вже не дуже щоб діти), трохи про минуле дідуся і бабусі, про любов дідуся до його саду. Загалом, хороше сімейне кіно. І Жану Рено пасує роль буркотливого дідуся :)

Гарного перегляду!






4 коментарі:

  1. дуже літній допис. Я французьке кіно дивлюсь дуже обережно. Бо французи мене часто вбивають насмерть. А от так класно, ти подивилась і тепер мені не страшно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та, я за це їх і люблю, що вони так вміють зняти, що дуже зачіпає.
      оте друге, воно легше ніж перше. це якщо ти думаєш, котре дивитися)

      Видалити
  2. шо то ти на французьке кіно підсіла?)))) я так колись на польському сиділа, а оте останнє, що не про кохання, я би теж глянула.
    п.с. ти вже дивилася той фільмик що я казала? про який я думала що він французький а він не такий?))) маленький ангел, здається...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юль, вибач що не відписала відразу, чомусь не побачила коментар((
      польське зараз не так просто подивитися, а я його дуууже люблю)
      тому дивлюся французьке :)
      на то що ти мені про нього казала - ніяк не можу вмовити Василя )))

      Видалити