пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

рецепти_шарлотка

Як і багато інших рецептів, шарлотка завжди манила (і одночасно лякала) мене своєю загадковою назвою. Дуже довго я була впевнена, що готувати її надзвичайно складно, і навіть не заглядала в рецепти. Аж поки моя хороша коліжанка не зготувала її при мені. Відтоді я готувала її багатезно разів, експериментувала з наповненням, і дуже полюбила її за доступність продуктів, простоту приготування та смачнющий смак.

Звісно, я не можу не поділитися нею з вами, мої любі читачі :)



Отже, на форму діаметром 26см (можна взяти меншу, вона тоді відповідно буде вищою)

яйця 5шт
цукор 1,5скл
борошно 1,5скл
яблука 3-4шт, або груші, або наполовину яблука/груші, або яблука/трохи малини, або яблука/трохи чорниці (знаю, ще печуть з абрикосами наприклад, чи вишнями, але я не пробувала, тому і не розкажу як то)

Форму змастити маслом вершковим та обсипати сухарями. На дно я завжди кладу пергамент, бо мені так легше витягати спечене.


Яблука/груші помити, почистити від кісточок (шкірку не чищу), порізати крупно і викласти на дно форми. Ягоди (якщо даєте) повикладати між яблуками чи грушами.


Збити яйця з цукром. Якщо збивати міксером і досить довго, а не просто змішати - при випіканні утвориться прикольна хрустка шкірочка. Якщо просто змішати недовго - теж нічого страшного, просто шкірочка зверху буде м"яка.



Продовжувати збивати, поступово додаючи борошно. Я додаю в три заходи, кожного разу добре збиваючи. Ну, буває що я не встигаю розділити аж на три, і додаю в два )))




Вилити тісто у форму



пекти при 180 хвилин 40, готовність перевіряти патичком. Готову шарлотку я зазвичай перевертаю щоб фрукти були зверху. Вона мені так краще смакує, та й виглядає теж.


 

 Смачного!!




2 коментарі:

  1. давно я не пекла шарлотку, нагадалася от)))
    а знаєш як ще прикольно: якщо маєш таку сковороду без ручки, стареньку, чавунну, насипаєш туди трохи цукру, квапку води чи масла і робиш такий собі сироп, щоб цукор розплавився, туди закидуєш фрукти і трохи їх кармелізуєш, а потім заливаєш тісто і печеш як звичайну,
    вона тоді перевернута файно виглядає теж і дістає цікавий присмак карамелі, а простіше - паленого цукру)))))
    я деколи ще зверху на ті фрукти роблю шапку з пудингу або сирну з желатином, як на чізкейк

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, з карамеллю мені інша коліжанка давала рецепт, трохи не такий, але зміст все як ти кажеш )
      а шапку з пудингу це ідея, треба спробувати, дякую!

      Видалити