Я продовжу ділитися з вами рецептами того, що мені подобається. Попередні ви можете знайти тут.
Одна із моїх вчителів - Ірина Чадєєва. В неї безліч рецептів випічки на будь-який смак, шикарні покрокові фотографії та багато корисних порад. Крім того, ви завжди можете спитати в коментарях що було не так, чи чому не вийшло, чи чим замінити - вона їх читає і на них відповідає :)
Сьогодні розкажу вам про брауні. З рецептів що є в Чадєйки мій найнайнай був і лишається рецепт Брауні з шоколадом і горіхами. Я печу його вже не перший рік, і він бомбезно смачний. Печіть відразу подвійну порцію, не пошкодуєте :) Копіюю його сюди:
***
Эти... не знаю, как назвать, пирожные?.. пекутся просто и быстро.
Рецептов существует множество, вариаций их - еще больше, но главное
отличие брауниз от шоколадных маффинов, кексов и просто пирогов - их
квадратная форма. Испеките в круглой форме - и будет шоколадный пирог,
украсьте кремом - и готов шоколадный торт, испеките в маленьких
формочках - и будут порционные кексики.
Главное просто смешать ингредиенты, взбивать ничего не надо. Так что если гости на пороге, проще выпечки не ищи, не сыщешь.
В
этот раз я добавила рубленые орехи и печенье, а вообще в этой пропорции
яиц, масла и шоколада получается всегда вкусно. А добавки могут быть
любыми!
Порубите 50г печенья и 30 г любых орехов, не слишком мелко.
Растопите
100г масла со 100г шоколада (можно в свч) и добавьте туда орехи с
печеньем. Печенье можно брать любое, очень вкусно с миндальным, я брала
"Юбилейное" (Мишутка его любит).
В
отдельной миске смешайте (не взбивая) три яйца, 75г сахара и 25г муки в
однородную гладкую массу. Я мешаю венчиком, но не взбиваю!
Добавьте шоколадную смесь.
Перелейте тесто в смазанную маслом и посыпанную мукой квадратную форму.
Выпекайте при 180С 30 минут.
Дайте постоять (пирог осядет!) и нарежьте на кусочки.
Нравится? Пробуйте!
***
З горіхів мені там найліпше пасують грецькі, а з печива - "Марія".
Вчора спробувала рецепт Брауні з лаймом та лимоном. Він теж шоколадний-шоколадний, але з кислинкою (бо лимон-лайм), ну і я все одно лишаюся фанатом отих перших, з горіхами :)
Отже, якщо у вашій книжці рецептів таких ще немає - пробуйте і додавайте :)
Смачного!
капець, я вже двічі коментувала і ніц нема? десь ті мої коментарі дістали ноги і пішли ипогуляти)))) я теж спробую, в мене правда є свій рецептик, але цей простіший) і якщо результат аналогічно смачний, то нащо часу витрачати більше?
ВідповістиВидалитипробуй той з горіхами, не пошкодуєш :)
Видалити