Звісно, я не можу не поділитися нею з вами, мої любі читачі :)
Отже, на форму діаметром 26см (можна взяти меншу, вона тоді відповідно буде вищою)
яйця 5шт
цукор 1,5скл
борошно 1,5скл
яблука 3-4шт, або груші, або наполовину яблука/груші, або яблука/трохи малини, або яблука/трохи чорниці (знаю, ще печуть з абрикосами наприклад, чи вишнями, але я не пробувала, тому і не розкажу як то)
Форму змастити маслом вершковим та обсипати сухарями. На дно я завжди кладу пергамент, бо мені так легше витягати спечене.
Яблука/груші помити, почистити від кісточок (шкірку не чищу), порізати крупно і викласти на дно форми. Ягоди (якщо даєте) повикладати між яблуками чи грушами.
Збити яйця з цукром. Якщо збивати міксером і досить довго, а не просто змішати - при випіканні утвориться прикольна хрустка шкірочка. Якщо просто змішати недовго - теж нічого страшного, просто шкірочка зверху буде м"яка.
Продовжувати збивати, поступово додаючи борошно. Я додаю в три заходи, кожного разу добре збиваючи. Ну, буває що я не встигаю розділити аж на три, і додаю в два )))
Вилити тісто у форму
пекти при 180 хвилин 40, готовність перевіряти патичком. Готову шарлотку я зазвичай перевертаю щоб фрукти були зверху. Вона мені так краще смакує, та й виглядає теж.
давно я не пекла шарлотку, нагадалася от)))
ВідповістиВидалитиа знаєш як ще прикольно: якщо маєш таку сковороду без ручки, стареньку, чавунну, насипаєш туди трохи цукру, квапку води чи масла і робиш такий собі сироп, щоб цукор розплавився, туди закидуєш фрукти і трохи їх кармелізуєш, а потім заливаєш тісто і печеш як звичайну,
вона тоді перевернута файно виглядає теж і дістає цікавий присмак карамелі, а простіше - паленого цукру)))))
я деколи ще зверху на ті фрукти роблю шапку з пудингу або сирну з желатином, як на чізкейк
о, з карамеллю мені інша коліжанка давала рецепт, трохи не такий, але зміст все як ти кажеш )
Видалитиа шапку з пудингу це ідея, треба спробувати, дякую!