вівторок, 2 лютого 2021 р.

рецепти_шоколадний пиріг

 Дуже смачний шоколадний пиріг всього лиш  із 2 (двох!) складників, без борошна. Готується легко і швидко, на смак дуже схожий на моє улюблене брауні. Рецепт від Tasty, оригінал можете подивитися тут.


На форму 22 см (металева форми з тонкими стінками і дном, що відщіпається):

шоколад (раджу чорний, з молочним буде надто солодкий) 380 гр
яйця 6 шт.

Приготування:




Включити грітися духовку (170 град.). Стінки форми для випікання змастити маслом, обсипати борошном, на дно застелити пергамент.

Шоколад розтопити (на водяній бані/у мікрохвильовці). Відразу беріть для цього більшу миску - у ній і будете замішувати тісто.

Відділити білки від жовтків, білки збити в густу піну.

До розтопленого шоколаду по одному вмішати жовтки (вмішали, добре розмішали, тільки тоді додали наступний жовток).

В масу додати збиті білки, акуратно і теж порціями. Розмішати до однорідної маси, на відео видно консистенцію готового тіста.

Вилити у форму, пекти при 170 град. 40-45хв. Готовність перевіряти зубочисткою (має бути суха). В хаті буде дуже пахнути шоколадом - тримайтеся, ще трошки!

Несильно осяде як охолоне - це нормально для пирога без розпушувачів 😎

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар