Дуже смачний шоколадний пиріг всього лиш із 2 (двох!) складників, без борошна. Готується легко і швидко, на смак дуже схожий на моє улюблене брауні. Рецепт від Tasty, оригінал можете подивитися тут.
На форму 22 см (металева форми з тонкими стінками і дном, що відщіпається):
шоколад (раджу чорний, з молочним буде надто солодкий) 380 гр
яйця 6 шт.
Приготування:
Включити грітися духовку (170 град.). Стінки форми для випікання змастити маслом, обсипати борошном, на дно застелити пергамент.
Шоколад розтопити (на водяній бані/у мікрохвильовці). Відразу беріть для цього більшу миску - у ній і будете замішувати тісто.
Відділити білки від жовтків, білки збити в густу піну.
До розтопленого шоколаду по одному вмішати жовтки (вмішали, добре розмішали, тільки тоді додали наступний жовток).
В масу додати збиті білки, акуратно і теж порціями. Розмішати до однорідної маси, на відео видно консистенцію готового тіста.
Вилити у форму, пекти при 170 град. 40-45хв. Готовність перевіряти зубочисткою (має бути суха). В хаті буде дуже пахнути шоколадом - тримайтеся, ще трошки!
Несильно осяде як охолоне - це нормально для пирога без розпушувачів 😎
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар