Коли я пообіцяла всім рецепт лимонного печива, я думала - ой та що там писати, фотки вже давно є. Хто ж міг подумати, що фотки зняті в режимі 9:16 і ще й не дуже добре зняті, ну бо знімати і одночасно пекти це насправді дуже довго, а печива зазвичай хочеться ВЖЕ 😋
Але я людина слова, і раз пообіцяла - пишу. А фотки вже які є, нехай мій Перфекціоніст тупає ніжками і вмирає від сорому.
для 30-35 шт печивок:
масло вершкове - 150 гр
дрібний цукор - 2/3 склянкияйце - 1 велике
цедра з двох лимонів
лимонний екстракт - 1 ч.л. (необов"язково, не додавала жодного разу)
борошно пшеничне - 250 гр
порошок до печива - 0,5 ч.л.
+ кілька стол. ложок дрібного цукру (обвалювати печиво)
Приготування:
👇
Всі складники - кімнатної температури.
Перемішати борошно і порошок до печива (виделкою, наприклад).
В іншій мисці міксером збити масло з цукром до однорідної пухкої маси. Додати яйце і збити до однорідної маси. Додати цедру з лимонів, лимонний екстракт (кажу ж, необов"язково), збити до однорідної маси. Додати суміш борошно + порошок до печива, збити міксером в однорідну масу. Тісто дуже м"яке і приємне, як пластилін. Отаке:
Відривати невеликі шматочки тіста, робити з них кульки, обвалювати їх в цукрі, приплюскувати долонькою або ложкою і викладати на пергамент (робити між ними невелику відстань). Якщо тісто сильно м"яке - можна трохи охолодити в холодильнику. Я насипаю в глибоку невелику миску цукор, накидую туди 5-6 кульок, тоді катуляю їх там і вони обвалюються відразу всі. Отак:
Пекти при 180 з конвекцією 8-9 хв (до рум"яних краєчків). Охолодити на решітці.
Рецепт - звідси
В кінці рецепту написано, що готове печиво можна зберігати до 7 днів у закритому посуді. Мені завжди цікаво, чи люди, які таке пишуть в своїх рецептах, справді можуть зберігати стільки часу смачне печиво? Мені не вдається навіть у закритому посуді 😀
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар