субота, 28 серпня 2021 р.

рецепти_лимонне печиво

Коли я пообіцяла всім рецепт лимонного печива, я думала - ой та що там писати, фотки вже давно є. Хто ж міг подумати, що фотки зняті в режимі 9:16 і ще й не дуже добре зняті, ну бо знімати і одночасно пекти це насправді дуже довго, а печива зазвичай хочеться ВЖЕ 😋

Але я людина слова, і раз пообіцяла - пишу. А фотки вже які є, нехай мій Перфекціоніст тупає ніжками і вмирає від сорому.


Печиво некисле на смак (там немає лимонного соку), але дуже пахне лимоном (бо є цедра). Також, врахуйте що після його приготування у вас буде 2 лимони без цедри і з ними треба щось зробити. Я : 1) роблю з них лимонний крем (той, що лимонний курд) - коли маю більше часу, або 2) нарізаю їх кружальцями і морожу, а потім додаю в чай/лимонад/воду. Але якщо ви їсте лимони швидше ніж ми, можете спеціально нічого не робити 😉

для 30-35 шт печивок:

масло вершкове - 150 гр
дрібний цукор - 2/3 склянки
яйце - 1 велике
цедра з двох лимонів
лимонний екстракт - 1 ч.л. (необов"язково, не додавала жодного разу)
борошно пшеничне - 250 гр
порошок до печива - 0,5 ч.л.
+ кілька стол. ложок дрібного цукру (обвалювати печиво)

Приготування:
👇

Всі складники - кімнатної температури.

Перемішати борошно і порошок до печива (виделкою, наприклад).

В іншій мисці міксером збити масло з цукром до однорідної пухкої маси. Додати яйце і збити до однорідної маси. Додати цедру з лимонів, лимонний екстракт (кажу ж, необов"язково), збити до однорідної маси. Додати суміш борошно + порошок до печива, збити міксером в однорідну масу. Тісто дуже м"яке і приємне, як пластилін. Отаке:


Відривати невеликі шматочки тіста, робити з них кульки, обвалювати їх в цукрі, приплюскувати долонькою або ложкою і викладати на пергамент (робити між ними невелику відстань). Якщо тісто сильно м"яке - можна трохи охолодити в холодильнику. Я насипаю в глибоку невелику миску цукор, накидую туди 5-6 кульок, тоді катуляю їх там і вони обвалюються відразу всі. Отак:


Пекти при 180 з конвекцією 8-9 хв (до рум"яних краєчків). Охолодити на решітці.

Рецепт - звідси

В кінці рецепту написано, що готове печиво можна зберігати до 7 днів у закритому посуді. Мені завжди цікаво, чи люди, які таке пишуть в своїх рецептах, справді можуть зберігати стільки часу смачне печиво? Мені не вдається навіть у закритому посуді 😀

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар