пʼятниця, 23 січня 2015 р.

рецепти_вівсяне печиво

Давно не писала нічого смачного. В принципі давно не писала, а смачного ще давніше. Виправляюся.

Сьогодні розкажу вам про вівсяне печиво. Дуже смачний і класний рецепт, робиться нескладно, тісто скручується в ковбаски і зберігається в холодильнику чи навіть в морозилці. Треба спекти -дістали і печете :)




борошно 170 г
сода, кориця, сіль - по 0,5ч.л.
масло вершкове 225 г
цукор 320 г
яйця 2шт
пластівці вівсяні швидкого приготування 210 г
родзинки 100 г - замочити в кип"ятку та обсушити
я ще давала курагу - теж кльово :)

І трохи про сам процес:

- змішати сухі складники (борошно, корицю, соду, сіль) - вінчиком для збивання, виделкою, чи ложкою;
- вершкове масло (має бути м"яке) розтерти ложкою, а ще краще міксером. не збивати, просто розтерти до однорідності
- додати цукор, продовжувати змішувати, знову ж таки змішувати недовго, просто до однорідності
- по одному вбити яйця, розмішати до однорідності
- додати сухі складники: борошно та пластівці, вимішати ложкою
- додати родзинки
- тісто досить м"яке. поставити в холодильник на 30хв, тоді витягнути, сформувати ковбаски , загорнути в плівку/пергамент, і знову в холодильник на 12-24-36 годин, або в морозилку
- нарізати кружечками товщиною 2см і пекти при 190град 12-25хв (трохи розтікається, коли печеться, врахуйте це як будете розкладати). витягати коли зарум"яниться край (якщо тримати довше - пересихає). якщо витягати з морозилки - не розморожувати, просто різати і відразу пекти
:)

Навчилася його пекти в Єлєни Козирєвої. Не полінуйтеся і сходіть почитати оригінал, там ще цікава теорія про це тісто, і багато гарних фоток :)

Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар