Щось в мене чим далі, тим більше рецептів солодкої випічки, яка дуже смакує з молоком. Сьогодні ще один такий рецепт - смачнюще шоколадне печиво, з горішками або без. Воно на смак дуже подібне на брауні, тільки воно сухіше і воно печиво 😉
(на 30-35шт досить немалих печеньок)
шоколад 200гр
масло вершкове 80гр
яйця 4шт
цукор 1,5скл. (в мене в одній не сильно повній склянці 150гр)
борошно 3скл. (це майже 400гр)
горіхи 1скл. (опційно, можна не додавати)
цукрова пудра (не скажу скільки, в ній треба тільки обкачувати кульки перед тим як пекти, але на ту кількість 100гр це з добрим запасом)
Шоколад розтопити з маслом. Можна в мікрохвильовці, можна на водяній бані, я просто грію на маленькому вогні в банячку і помішую.
Яйця збити з цукром. До яєць влити шоколадну суміш (ще теплу, так) і акуратно вимішати.
Так само акуратно додати борошно, вимішати. Додати горіхи (або не додавати) і ще раз перемішати.
Мені сподобалось залишити тісто хвилин на 20-30, тоді воно стає густіше і з ним легше давати собі раду.
Духовку розігріти до 180.
В тарілку насипати цукрову пудру, викладати туди двома ложками тісто (друга - щоб легше було зняти тісто з першої), обкачувати в пудрі, робити кУльку і викладати ту кульку на застелений пергаментом лист. Робіть трохи відстань між тими кульками, бо воно трохи підростає коли печеться. Чесно, я навіть не думала що в пудрі так легко обкачати таке липке тісто, і що пудра потім в ньому не розчиняється, а отак прикольно лишається зверху після випікання.
Пекти 15-20хв при 180 - ви ж якраз її розігріли 😉
Ще додам, що воно некрихке і дуже добре для того щоб брати в дорогу, наприклад. На відміну від вівсяного 😎
Смачного!!
Немає коментарів:
Дописати коментар