вівторок, 25 серпня 2015 р.

рецепти_медівник

Вже півтора роки я щотижня печу медівники і передаю їх тим, хто захищає нас на Сході. І ніяк не могла зібратися з силами-думками-часом, щоб відфоткати і викласти рецепт. Нарешті!

Скажу чесно, медівник був для мене дуже загадковим і недосяжним. Я читала різні рецепти, про якесь варення, яке треба варити, тоді щось до нього давати, ще про різне, і не уявляла що колись буду пекти його сама. Народився рецепт на Світязі, куди ми взяли з собою позичену в друзів мультиварку. Якось сидячи з сусідами коло хати вони, сусіди, згадували, як кльово колись було, як вони там пекли різне, і мммм медівники... Я почала випрошувати рецепт, і отак ложка за ложкою його і згадали :) Тоді трохи тестувань вдома, трохи спрощення в приготуванні, і ідеальний медівник у мене в кишені :)


На форму 20*25*6см:

(я люблю щоб просто, тому готую його як мафіни)))

сухе
борошно 5скл.
сода 1,5ч.л.
спеції, мої їдеальні в медове тісто: кориця 1ч.л., гвоздика мелена 1/4ч.л., мускат мелений 1/4ч.л. (медівник з такою кількістю спецій не дуже пряний, бо в мене ж діти ;), тому якщо любите сильно пахучий і можете таке їсти - збільшуйте кількість. гвоздику мелену часто продають де є спеції на вагу, а якщо не можете знайти мелену, напросіться в гості до когось з кавомолкою, і буде вам щастя))

мокре
яйця 5шт.
цукор 1,5скл.
мед 6ст.л.
сметана, або кисле молоко, або кефір 7ст.л.
олія рафінована 4ст.л.

горіхи 1-1,5скл.

(мушу сховати частину допису, бо там багато фоток і він довжелезний)



Змастити форму, на дно викласти пергамент.


Нагріти духовку до 180.

Сухе змішати в одній мисці, найкраще вінчиком або виделкою.




Мокре змішати в іншій мисці, наприклад міксером, або чим вам зручно. Не треба нічого збивати, просто змішуєте в однорідну масу і все.




Вилити мокре в сухе (я заливаю в три заходи, щоб добре вимішати і щоб не було грудочок). Можете вимішувати міксером, вінчиками для густого тіста, але теж не вливайте все мокре відразу.




Додати крупно посічені горіхи, перемішати.



Вилити тісто в форму


і пекти при 180 хвилин 40. Проколюйте паличкою перед тим як дістати - має бути суха. Ось таке треба діставати:




І так, він офігєнний з маслом :)

Смачного!

А якщо хочете теж щось пекти і передавати нашим Захисникам - йдіть сюди )



6 коментарів:

  1. от халепа, вчора всі горіхи доїли. Може це без горіхів зробити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. вчора доїли, нині знайшли, я сама бачила )))
      без горіхів не пекла, але думаю можна. просто з горіхами набагато смачніше, і я завжди їх десь знаходжу, тому печу тільки з ними :)

      Видалити
    2. ті, що знайшли, з'їли так, а пригорщу пустили на мафіни

      Видалити
    3. ну от і знатимеш який він без горіхів ;) печи, печи :)

      Видалити
  2. Юля, дякую! Рецепт для мене просто ідеальнй зважаючи на кількість жиру в ньому(навіть без горіхів)! І дуууууже смачно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Миросю, дякую за відгук! він для мене теж практично ідеальний - на нього завжди все є вдома, просто готується і смачнющий :)

      Видалити