За той час що я тут не писала, у мене зібралося багатенько вже перевірених рецептів різної смакоти і це несправедливо, що я досі не поділилася з вами. Виправляюся 😇
Це дуже смачне і нескладне печиво готується швидко, за винятком години тіста в холодильнику. Але це навіть добре: я, наприклад, знаючи що його треба потримати в холоді, так і планую - замісила, в холодильник, потім дістала, спекла і з"їла. Якщо встигла 😉
Оригінальний рецепт, польською (чудовий блог! дуже і дуже раджу, бо печу багато її рецептів і все смачно).
На 2 листа печивок (у нас з Оленкою вийшло півтора):
масло вершкове 100 гр
масло горіхове - 140 гр
(у мене арахісове кранч, зі шматочками горішків)
цукор - 160 гр (неповна склянка, в рецепті коричневий, у мене білий)
ванільний екстракт 1 ч.л.
яйце велике 1 шт.
борошно пшеничне 190 гр (півтори склянки)
сода 1/4 ч.л.
варенько - 1/2 склянки
(в рецепті малиновий джем, у мене - перетерта з цукром чорна смородина)
Як готувати? ⇓
Всі складники - кімнатної температури. Варення краще з кислинкою (досить солодке тісто) і густе.
Борошно просіяти, змішати з содою.
В іншій мисці збити масло вершкове, масло горіхове та цукор до пишної однорідної масляної маси. Додати яйце і ванільний екстракт, збити до однорідності. Додати борошняну суміш і ще раз збити. Результат - густе липке тісто, в холодильник його на годину.
З охолодженого тіста відривати невеликі шматочки (легше це робити, якщо руки будуть в борошні), скачувати кульки, викладати на пергамент (робіть трохи відстань, ростуть). Робити в кульці ямку пальцем, викладати туди джем:
Пекти при 200 град. 8-10 хв. У мене пеклися довше, але цілком можливо через більший розмір печивок, ніж у авторки рецепту.
Охолодити на решітці, можна зберігати в закритому посуді до 7 днів. Але не вдається 😏
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар