середу, 22 квітня 2020 р.

Дерево, або як можна якісно кілька разів зайняти себе та/або дітей

Ця ідея ходила за мною давно, ще відтоді коли я побачила таке дерево в дописі на сторінці Арт-Деко. Пройшло 4 роки - і ось воно, є!



Зараз на ньому великодні яйця, але Дерево універсальне - зовсім скоро ми зробимо для нього квіточки, або пташечок, або жучків та метеликів (глина ще є 😎). А ще, це чудовий спосіб кілька разів потворИти, самій чи з дітьми.

Виготовлення прикрас для Дерева складається з кількох етапів:



1. Робимо заготовки із самозастигаючої глини (у мене така). Кілограм глини це багато, на це все що на Дереві пішла приблизно третина, але вона чудово зберігається якщо загорнути її в поліетиленовий пакет. Тому беріть зразу кілограм, пригодиться.





Як бачите, ніяких спеціальних інструментів у мене немає, чудово впоралися дитячими стеками від наборів з пластиліном і кухонною качалкою 😀 Стіл я застеляла плівкою, бо розкачувати цю глину на папері незручно, прилипає. Також ми трохи побавились із різними листочками (непочатий край роботи, можна експериментувати дуже багато). Ці ж фігурки можна чудово виліплювати руками, просто нас багато і мені було простіше качалкою. Не розкачуйте дуже тонко (вироби будуть крихкі і можуть ламатися коли будете малювати), і дуже грубо також ні (довго сохне). Знайдіть золоту середину 😉

Зробили заготовки, розклали сушитися (20-24 години). Якщо вироби дуже товсті, можуть сохнути довше. Також, можете заглянути до них годин за 10 і перевернути на інший бік.

!Прикраси які висохли - будуть ламатися від падіння. Тому краще або не робіть це з дуже маленькими (до 3-4 років) дітьми, або відразу приймайте заспокійливе будьте готові що таке може статися.

2. Фарбуємо. У мене акрилова фарба, можна також пробувати гуаш. Я люблю акрил за те, що потім помальовані ним вироби не вимазують руки, особливо якщо продовжувати з ними щось робити, як-от робили ми.

Якщо ви малюєте акрилом вперше, відразу попереджаю:

- одяг від нього не відпирається (ну може є якісь розчинники, але це дуже складно, краще відразу вдягніть що не шкода або фартух)
- пензлі, палітри, стіл (якщо забули застелити папером) мийте теплою водою відразу, не залишайте до ранку чи на завтра.

Сохне фарба досить швидко, поки я помалювала одну сторону яєць, ті перші вже можна було перевертати і фарбувати.



3. Розмальовуємо. Беріть для цього перманентні маркери, інші будуть розмазуватися. Прикольно, коли є маркери різної товщини, також мабуть буде прикольно якщо різних кольорів. У наших дівчат вийшло так:







4. Збираємо конструкцію 😊

Шукаємо гілочки, а також горщик/вазу/банку/лійку і шнурочки/нитку. Гілочки у мене засипані камінцями (вода не тримала мені їх так вкупці, як хотілося). Ставите, засипаєте чи заливаєте чим придумали, одягаєте шнурочки на свої прикраси і розвішуєте. Готово!

А ще можна:

- не фарбувати прикраси фарбами, а побавитись із різними текстурами (покладіть листочок, чи гілочку на прикрасу і прокачайте її качалкою), а тоді висушити і розвішувати їх отакі біленькі 😍
- не фарбувати прикраси фарбами, а відразу розмалювати маркерами
- візерунки малювати не маркерами, а фарбами
- помалювати гілочки також.

Кажу, море варіацій на тему з Деревом!
Зробите таке?


Немає коментарів:

Дописати коментар