понеділок, 29 червня 2020 р.

фотоальбом з мандрівки


Як підготуватися до мандрівки, щоб мати можливість занотувати важливі події, враження, емоції? Як потім додати це в альбом з фотографіями? Дуже просто! Візьміть з собою у подорож:
  • папір. можна відразу такого формату як майбутній альбом (якщо це буде альбом на пружині/кільцях, не забувайте робити відступ там де буде пружина/кільця, або ж наперед зробіть у папері дірочки); або можна взяти просто кілька листів паперу чи записник, і писати там, потім ці листки залишиться просто вклеїти в альбом (якщо плануєте вклеювати такі записи - пишіть лише з одного боку листка);
  • чим писати. я люблю лайнери, брала з собою такі, але не врахувала, що вони течуть від води, тепер братиму інші. ви можете взяти кольорові олівці або ручки, чи одну ручку, щозавгодно. насправді, немає значення чим писати, найважливіше - записувати відразу, а не потім коли вже повернулися додому;
  • конверт один або кілька, щоб скласти гарну квіточку, цікаву пір'їнку, використаний квиток на атракціон ітп.;
  • якщо їдете з дітьми, візьміть їм щось для творчості також. не забудьте потім випросити в них щось натвОрене, це бомбезне доповнення у альбом!
  • папка, яка добре закривається - щоб скласти це все і не шукати по різних кишенях рюкзака чи валізи.
Також можна взяти готовий тревелбук (мандрівний блокнотик), я робила і роблю такі на замовлення 😇 Але врахуйте, що готовий-красивий блокнотик може бути шкода тягати з собою в подорожі, а також він більш об'ємний ніж 10-15 листків чи звичайний записник.

На наш відпочинок у 2014-му я підготувалася (підготовка тривала приблизно 15 хвилин), і ось що із цього вийшло:

(багато фото і ще кілька порад)












Бонусні поради:

Перша: намагайтеся писати щодня, або по факту цікавої події у подорожі. Пишіть відразу все що хочеться записати, поки спогади свіжі. Повірте, записати тези і потім намагатися відтворити важко навіть за кілька днів після події, не кажучи вже про "розпишу детально коли приїдемо".

Друга: не затягуйте з оформленням всього що привезли, у альбом. Краще навіть наготуйте альбом ДО поїздки, тоді залишиться хіба надрукувати та вклеїти фотографії.

Третя: не будьте до себе дуже вимогливі. Відключайте внутрішнього критика і пишіть все, що хочете, і так, як хочеться в цей момент. Критику можете пообіцяти що перепишете акуратніше, чи навіть що надрукуєте і вклеїте у альбом мега-акуратні, всі однакові, записки (спойлер: скоро покажу альбом з такими записками). До речі, в цьому перевага окремих листків для записів, завжди можна переписати/дописати/домалювати чи навіть виправити!

Все 😎 Сподіваюся, Ви знайшли відповіді які шукали і тепер класних та живих альбомів стане більше!

Планую також написати невеликий допис, де розкажу і покажу як збільшити кількість місця для фотографій у альбомі - кілька практичних і, як завжди, дуже детальних порад. Потрібен такий допис, як гадаєте?

Дякую усім хто дочитав 💛 
Цікавих мандрівок, теплих та яскравих альбомів, гарного літа усім нам! 

Немає коментарів:

Дописати коментар