Я пекла його неодноразово з вишнями, полуницями та сливами. Всі три варіанти ДУЖЕ смачні. Тісто досить солодке (врахуйте це, коли будете обирати ягоди чи фрукти), пухке, зовсім не мокре від ягід. Також, я часто боюся що кладу забагато ягід, але щоразу коли він спечеться бачу, що можна було покласти ще 😊
Ягоди чи фрукти можна класти свіжі або морожені (ось зараз я додавала морожені вишні, без попереднього розморожування).
На форму 22*28 см (або круглу 23 см з дном, що відщипається):
великі яйця - 4 шт. (відділити білки від жовтків)
цукор дрібний - 3/4 склянки
масло вершкове - 125 гр (розтопити, охолодити до кімн. температури)
борошно пшеничне - 1,5 склянки
порошок до печива - 1,5 ч.л.
ванільний екстракт - 1 ч.л. (або іншого, який любите)
фрукти чи ягоди 500-600 грам
(заморожених фруктів чи ягід - максимум 500 грам, печеться довше)
цукрова пудра (посипати готовий пиріг)
цукрова пудра (посипати готовий пиріг)
Готуємо? 👇
Збити білки в пишну піну, в кінці по ложці додавати цукор, не припиняючи збивати. Має вийти густа блискуча піна. Додати жовтки і збити до однорідної маси. Влити розтоплене-охолоджене масло і, не припинячи збивати, додати ванільний (або інший) екстракт. Піна трохи зменшиться в об'ємі, але все одно буде дуже густа.
До маси додати просіяне борошно з порошком і акуратно вимішати лопаткою до однорідності.
На дно форми вистелити пергамент (якщо кругла форма, я ще змащувала стінки маслом і посипала борошном). Викласти тісто, вирівняти, зверху викладати фрукти/ягоди, трохи притоплюючи їх всередину.
Пекти при 175град. приблизно годину (до т.зв. сухого патичка) - в мене спеклося за 45хв.
Охолодити, посипати пудрою. Якщо встигнете 😉
Тут видно, що вишень запросто можна було дати більше :) |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар