пʼятниця, 11 грудня 2020 р.

рецепти_різдвяні пряники

Мій улюблений рецепт вже багато (більше семи!) років 😍 Дуже смачні і солодкі. 

Отже, рецепт (тіста багато, пряників вийде теж, тому сміливо поділіть на два якщо вам стільки не треба):

цукор 1 скл.
мед 200 гр
вода 1/2 скл.
масло вершкове 200 г
борошно пшеничне 6 скл. (можна дати 4 скл. звичайного пшеничного і 2 скл. цільнозернового)
2 ч.л. спецій (мелені кориця, гвоздика, імбир, мускатний горіх)
2 яйця
сода 1 ч.л.

В банячку розтопити мед, цукор, воду. Зняти піну, додати вершкове масло, вимішати до розчинення масла (не гріти, воно розтоплюється гарячим медом).

Окремо в мисці змішати борошно зі спеціями (вінчиком для збивання або виделкою найзручніше).

Вилити медово-масляну суміш в борошно, швидко вимішати.

Додати яйце і соду, вимішати (зручно міксером, насадками для тіста).

В холодильник на 12-24 годин або морозилку на 30хв.

Розкачувати, вирізати, пекти при 180 з конвекцією 5-7хв.

Якщо плануєте вішати їх потім на ялинку, перед випіканням зробіть соломинкою дірочки у пряниках. 

Оригінальний рецепт тут.

Смачного!

Немає коментарів:

Опублікувати коментар